Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
2 tk Munakollane
1 dl Piim
1.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
RABARBERIKEEDIS
300 g Rabarber
0.5 dl Vesi
1 dl Suhkur
KATE
2 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 dl Mandlilaastud
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
Rabarberikeedis
2 sl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tl Jahvatatud ingver
Valmistamine
1. Keeda esmalt valmis rabarberikeedis: pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda nõrgal tulel 20 minutit ja jäta jahtuma.
2. Samal ajal valmista põhi. Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas õhukese kihina selle peale.
3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahustamise lõpu poole lisa suhkur. Määri segu tainale ja raputa peale mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika keskelt pooleks ehk kaheks võrdseks osaks.
4. Täidise jaoks vahusta koor ning sega koos suhkrute ja ingveriga täiesti jahtunud rabarberikeedise hulka. Määri täidis kahe tainakihi vahele vahetult enne serveerimist.
Kommentaarid (0)