MaksakasteFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
12. mai 2014, 00:55

Maksakaste

Serveeri maksakastet kartulipudru või keedukartuli ja hapukurgi või marineeritud peediga. Kastme puhul on tähtis jälgida, et maksa üle ei prae. Piisab vaid mõnest minutist, et see küpseks saaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Veisemaks
1 tk Sibul
2 sl Nisujahu
4 dl Vesi
100 g Hapukoor
Roheline sibul või murulauk
Õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika maks 4 cm pikkusteks ja 1 cm laiusteks ribadeks, prae kiirelt rasvaines.

2. Lisa tükeldatud sibul ning maitsesta soolapipraga.

3. Lisa jahu ja sega läbi. Kalla juurde kuum vesi ja hauta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega hulka hapukoor ja hakitud roheline sibul või murulauk. Viimistle maitse soola-pipraga.