Kevadine spargel sidrunivinegretigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
9. juuni 2014, 03:56

Kevadine spargel sidrunivinegretiga

Imelihtne retsept sidrunilise vinegreti ja pehme rebuga munaga on klassika, mille maitsemälestus teeb valvsaks iga sparglihooaja eel. Kui oled turul tähelepanelik, võid leida ka kohalikku väga hõrku sparglit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Sparglid
1 tl Oliiviõli
3 sl Vesi
1 tl (kuhjaga) Riivitud sidrunikoor
Sool
4 tk Keedetud muna
KASTE
Riivitud sidrunikoor
1 sl Sidrunimahl
1 tl Prantsuse sinep
Suhkur
Sool
4 sl Oliiviõli

Valmistamine

1. Koori spargli varreosa puitunud kest. Aseta sparglid ahjuvormi, puista peale pisut sidrunikoort ja soola ning nirista üle oliiviõli ja veega. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit ehk soovitud pehmuseni. Nõruta ja aseta serveerimistaldrikutele.

2. Sega kausis vispliga sidrunimahla hulka sinep ja maitseained. Segamist jätkates lisa peene nirena oliiviõli. Vispelda, kuni saad koheva kastme. Kontrolli maitsestust, lisa siis munakuubikud ja vala saadud kaste sparglitele.