Rabarberikook hapukooregaFoto: Angeelika Kang
Küpsetised
5. mai 2014, 01:03

Rabarberikook hapukoorega

Väga mureda põhja ja mahlase täidisega kook maitseb hästi nii leigelt kui ka täiesti jahtunult. Hapukoore asemel võid kasutada ka vahukoort. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
MURETAINAS
5 dl Nisujahu
1.5 dl Tuhksuhkur
Sool
180 g Külm või
1 tk Munakollane
1 sl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Rabarber
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
3 dl Hapukoor

Valmistamine

1. Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas kaheksa väiksema või 1 suurema pirukavormi põhja ja servadesse. Hoia sügavkülmas 10 minutit.

2. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

3. Täidise jaoks haki rabarber ja lao põhjale. Sega munad, suhkur, vanillsuhkur ja hapukoor. Vala peale ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.