Küpsetised

Rabarberikook martsipaniga 

Angeelika Kang, 5. mai 2014, 02:54
Rabarberikook martsipanigaFoto: Angeelika Kang
Rikkaliku martsipanitäidisega koogis võid kasutada nii kodumaist magusamat martsipani kui ka spetsiaalset küpsetusmartsipani, mis on vähem magus ja mõnusalt mandlimaitseline. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1 dl Tuhksuhkur
2 tk Munakollane
3.5 dl Nisujahu
1 tl Sool
TÄIDIS
300 g Rabarber
300 g Martsipan
2 tk Muna
1 sl Rumm

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas 26 cm läbimõõdusesse võitatud vormi või kaheksa 8 cm läbimõõduga väikese koogivormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga tainasse augud ja hoia põhja täidise valmistamise ajal sügavkülmas.

2.Tükelda rabarberid. Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta väikeseid kooke 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, suurt kooki aga 30–35 minutit.