Tartaletid mascarpone ja pistaatsiapähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köök
5. mai 2014, 00:32

Tartaletid mascarpone ja pistaatsiapähklitega

Pähkline põhi on kaetud parajalt magusa juustu-marjatäidisega. Maasikate asemel saab kasutada muidki marju, mascarpone võib asendada maitsestamata toorjuustuga.

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
2 dl Tuhksuhkur
2 tk Munakollane
1 dl Jahvatatud pistaatsipähklid
2.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
100 g Valge šokolaad
200 g Maasikad
1 sl Laimimahl
2 tl Riivitud laimikoor
250 g Mascarpone
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
KAUNISTAMISEKS
Maasikad
Pistaatsiapähklid

Valmistamine

1. Vahusta või ja tuhksuhkur, sega hulka munakollased. Lisa kokkusegatud jahu ja pistaatsiapähklipuru. Paki tainas toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.

2. Rulli tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks. Lõika vormi, klaasi või tassi abil rattad ja suru need võiga määritud tartaletivormidesse või muffinipannile. Pane igale tainatükile foolium ja raskus (herned, oad vms). Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

3. Lase mõned minutid jahtuda ja eemalda foolium. Pane siis ahju tagasi ja küpseta veel 5–6 minutit, kuni tartaletid on helepruunid.

4. Sulata valge šokolaad vesivannil ning määri jahtunud tartalettide põhjale ja äärtele. Lase tahkuda. Lõika puhtad maasikad kuubikuteks.

5. Sega suhkur, laimi mahl ja riivkoor mascarponega, sega hulka maasikakuubikud. Vahusta koor ja sega täidisesse. Tõsta täidis tartalettidesse. Kaunista maasikate ja pähklipuruga.