Šokolaadi-apelsinikookFoto: Hele-Mai Alamaa
Nädala kook
5. mai 2014, 03:21

Šokolaadi-apelsinikook

Rohke šokolaadiga tort on mahlane ja püsib värske mitu päeva. Apelsinimarmelaad annab pisut mõrkjast maitset, apelsiniliköör lisab vürtsi, kuid ei ole ilmtingimata vajalik. Kogus 16 lõiku.

Koostisosad
KOOK
80 g Šokolaad
1.5 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
100 g Või
2 dl Suhkur
4 tk Muna
1 dl Vesi
1 sl Riivitud apelsinikoor
6 sl Apelsinimahl
1 dl Apelsinimarmelaad
KATE
0.75 dl Rõõsk koor 35%
1 sl Hele siirup
170 g Šokolaad

Valmistamine

1. Sulata šokolaad vesivannil. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Vahusta või suhkruga. Munad klopi ükshaaval vahustatud võisse, sega juurde jahtunud šokolaad. Lisa vaheldumisi kuivained ja vesi, lõpuks sega tainasse riivitud apelsinikoor. Vala võiga määritud 28–30 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 35 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks.

2. Lase vormis 10 minutit jahtuda, seejärel eemalda vormi ääred. Lase põhjal täielikult jahtuda. Lõika kaheks kihiks. Immuta kumbagi kihti apelsinimahlaga (või mahla ja likööri seguga). Määri ühele poolele apelsinimarmelaad ja kata teisega. Valmista glasuur. Vala potti rõõsk koor ja siirup, lase segades keema tõusta. Tõsta tulelt. Lisa šokolaaditükid ja sega, kuni need on sulanud ja segu ühtlane. Lase jahtuda ja määri siis tordile.

HEA TEADA!

6 sl apelsinimahla võid asendada  3 sl apelsinimahla ja 3 sl apelsinilikööriga.