ŠokolaadimuffinidFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
5. mai 2014, 01:44

Šokolaadimuffinid

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
30 g Või
200 g Šokolaad
4 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
2 sl Kakao
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
3 dl Keefir (sobib ka maitsestamata jogurt)
1 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Sulata või koos 100 g šokolaadiga veevannis, teine pool šokolaadi tükelda. Oma maitse järgi võid kasutada kas piimašokolaadi või tumedat, 70% kakaosisaldusega. Tulemus saab täiesti erinev.

2. Sega jahu, suhkur, kakao, vanillsuhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool.

3. Klopi omavahel keefir/jogurt ja muna. Vala koos või- ja šokolaadiseguga kuivainetele, lõpuks lisa veel tükeldatud šokolaad. Tainast proovi segada nii vähe kui võimalik! Jaga muffinivormidesse ja küpseta 190kraadises ahjus 20 minutit.