MarmorkookFoto: Hele-Mai Alamaa
Nädala kook
5. mai 2014, 02:32

Marmorkook

Ilusat emadepäeva!

Koostisosad
PÕHI
2 dl Kaeraküpsised
50 g Tume šokolaad
50 g Või
KATE
200 g Toorjuust
200 g Hapukoor
200 g Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
5 lehte Želatiin
100 g Valge šokolaad
100 g Tume šokolaad
SERVEERIMISEKS
Marjad

Valmistamine

1. Sulata või ja šokolaad. Purusta küpsised. Sega ja suru lahtikäiva vormi põhja. Mina panen alati ka küpsetuspaberi alla. Nii on kooki hiljem hõlpsam serveerimisalusele libistada.

2. Sega toasoe toorjuust suhkruga, lisa hapukoor ja vanillsuhkruga vahustatud vahukoor. Samal ajal sulata šokolaadid eraldi veevannis.

3. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda, pigista vesi välja ja lahusta paaris supilusikatäies kuumas vees. Keema ei tohi lasta. Kalla želatiin juustusegusse ja sega hoolikalt. Nüüd jaota segu kiirelt kahte kaussi. Ühte lisa tume, teise valge šokolaad. Nirista põhjale ja tee terava noaga paar tretti, et moodustuks marmorjas muster. Paar tundi tahaks see kook kindlalt külmas seista, isegi üle öö.

4. Kõrvale maitsevad imeliselt värsked maasikad, vaarikad, kirsid või mustikad.

HEA TEADA!

Serveerimiseks sobivad nii külmutatud kui värsked marjad.