Köögiviljatajine kuskussigaFoto: Jaan Heinmaa
Aafrika köök
5. mai 2014, 03:02

Köögiviljatagine kuskussiga

Marokopärane köögiviljaroog on just selline, mida mõnusalt seltskonnaga koos mekkida. Sobib väga hästi vürtsika kuskussiga, aga võib pakkuda ka riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Šalottsibul
2 sl Oliiviõli
1 tk Suvikõrvits
1 tl Kaneel
1 cm jupp Ingver
5 dl Köögiviljapuljong
12 tk Must ploom
2 tl Mesi
2 tk Punane paprika
2 vart Tüümian
3 sl hakitud lehti Koriander
2 sl hakitud lehti Piparmünt
KUSKUSS
250 g Kuskuss
4 dl Keev vesi
1 sl Harissa (Maroko tšillipasta)
Sool
400 g Kikerherned (konserv)

Valmistamine

1. Koori sibulad ja kuumuta 5 minutit õlis, kuni sibul on kergelt pruun. Lisa suuremateks kuubikuteks või sektoriteks lõigatud suvikõrvits, kaneel ja riivitud ingver ning kuumuta 1 minut, samal ajal segades.

2. Vala peale puljong. Lisa ploomid ja mesi, sega läbi ja hauta kaane all 8–9 minutit. Lisa tükeldatud paprikad ja hauta veel 8–10 minutit.

3. Sega hulka hakitud tüümiani-, koriandri- ja piparmündilehed.

4. Vala kuskussile 4 dl keevat vett ning sega hulka harissa, sool ja kikerherned. Lase 5 minutit kaane all seista. Sega kahvliga kohevaks. Tõsta taldrikutele kuskuss ja sellele köögivili. Raputa peale piparmündilehti.