Mõnusalt terav sealihavokkFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. mai 2014, 00:45

Mõnusalt terav sealihavokk

Vürtsikas vokiroog, kuhu tasuks kindlasti lisada ka värsket tšillit, soovitatavalt linnusilmatšillit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Seafilee
2 sl Õli
1 kaun Väike tšilli
3 tk Sibul
3 tk Porgand
300 g Suvikõrvits
170 g Šampinjon
2 dl Vesi
1 dl Vesi
1 dl Magusterav tšillikaste
1 sl Kartulijahu
Murulauk
Värske petersell
2 sl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine

1. Lõika liha peenikesteks ribadeks ja sibulad õhukesteks sektoriteks.

2. Viiluta porgandid, suvikõrvits ja seened. Puhasta ja haki tšilli.

3. Aja vokkpannil õli tuliseks. Pane pannile liharibad ja pruunista. Lisa sibul, porgand ja tšilli, kuumuta segades läbi. Vala hulka 2 dl vett, tšilli- ja sojakaste, hauta kaane all 15 minutit.

4. Sega juurde suvikõrvitsa- ja seeneviilud ning hauta veel 10 minutit. Sega kartulijahu 1 dl veega ja lisa pannile, kuumuta segades keemiseni.

5. Maitsesta vajadusel veel sojakastmega. Puista üle hakitud murulauguga ja serveeri keedetud basmatiriisiga.