Argine tatrapada MerevaigugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. mai 2014, 23:31

Argine tatrapada Merevaiguga

Lihtne argiõhtu pajaroog, mille teeb mõnusalt kreemjaks Merevaik. Seda saad valmistada nii pruuni kui ka toortatratanguga, kumba just parasjagu eelistad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Porgand (suur)
450 g Kanafilee (kanakintsuliha sobib ka)
2 tk Sibul
1 tl Kurkum
Cayenne'i pipar (soovi korral)
5 dl Kanapuljong
Oliiviõli (praadimiseks)
100 g Toortatratang või pruun tatratang
2 tk Marineeritud kurk
200 g Merevaik
Petersell
Till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Viiluta porgandid ja tükelda kana. Kuumuta pannil õli, lisa kurkum ja kuumuta läbi. Lisa hakitud sibul, kuumuta klaasjaks ja tõsta malmpotti.

2. Kuumuta ka porgandi- ja kanatükid ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta samuti potti ja kalla peale puljong. Lisa pestud tatar ja hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni kõik on pehme.

3. Kõige lõpuks lisa tükeldatud kurk ja nii palju Merevaiku, kui kreemjat pajarooga soovid. Kuumuta veel mõni minut ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Puista üle hakitud värske maitserohelisega.