Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal
Koostisosad
PÕHI
2 dl Rukkijahu
2 dl Täisteranisujahu
2 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
3 sl Kakaopulber
200 g Või
TÄIDIS
250 g Kirsid (külmutatud)
3 tk Muna
0.5 dl Suhkur
2 dl Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi)
600 g Vanillikohupiim
2 tl Vanillsuhkur
Valmistamine
1. Taina valmistamiseks sega kuivained, lisa külm või ja haki purutaoliseks massiks.
2. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ning lisa rahulikult segades murendatud kohupiim, jogurt ja vanillsuhkur.
3. Suru pool tainast 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Aseta tainale kirsid (ära sulata) ja vala peale kohupiimamass. Pudista teine osa tainast ühtlaselt koogile katteks ja patsuta käega kinni.
4. Küpseta kooki eelsoojendatud 190‒200-kraadise ahju keskosas 35‒40 minutit.
Kommentaarid (0)