Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal 

Tiina Lebane, 29. aprill 2014, 08:32
Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal Jaan Heinmaa
Kakaoga maitsestatud rukki- ja täisteranisujahust krõbe ümbris koos magusa vanillikohupiima ja hapukate kirssidega pakub unustamatu maitseelamuse! Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
2 dl Rukkijahu
2 dl Täisteranisujahu
2 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
3 sl Kakaopulber
200 g Või
TÄIDIS
250 g Kirsid (külmutatud)
3 tk Muna
0.5 dl Suhkur
2 dl Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi)
600 g Vanillikohupiim
2 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Taina valmistamiseks sega kuivained, lisa külm või ja haki purutaoliseks massiks.

2. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ning lisa rahulikult segades murendatud kohupiim, jogurt ja vanillsuhkur.

3. Suru pool tainast 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Aseta tainale kirsid (ära sulata) ja vala peale kohupiimamass. Pudista teine osa tainast ühtlaselt koogile katteks ja patsuta käega kinni.

4. Küpseta kooki eelsoojendatud 190‒200-kraadise ahju keskosas 35‒40 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee