Koostisosad
PÕHI
190 g Šokolaadimaitselised vahvlid (Selga)
50 g Või
TÄIDIS
2 dl Kange kohv
190 g Suhkruga kondenspiim
2 dl Rõõsk koor 35%
5 lehte Želatiin
500 g Ricotta-kohupiimapasta
KAUNISTAMISEKS
2 tl Kakaopulber
Granaatõunaseemned
Kohviuba
Valmistamine
1. Purusta vahvlid ja sega sulavõiga läbi. Suru vahvlisegu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta jahtuma.
2. Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma (kuni 10 minutiks). Valmista kange kohv. Klopi kohupiimapasta ja kondenspiim hästi läbi.
3. Vahusta koor pehmeks vahuks.
4. Sulata paisunud želatiinilehed kuumas kohvis ja vala segu peenikese nirena kohupiimasegusse. Lõpuks lisa rahulikult segades vahustatud koor. Vala segu jahtunud vahvlipõhjale.
5. Hoia kooki 3‒4 tundi või järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist sõelu peale kakaopulber ja kaunista granaatõunaseemnete ja kohviubadega.
Kommentaarid (0)