Õunamuffinid jõhvikatega
Kiudainerikkad toidud
30. aprill 2014, 02:40

Õunamuffinid jõhvikatega

Pärast õunamahla tegemist on hea, kui saab ka viljaliha kuidagi ära kasutada. Proovi neid tervislikke muffineid ja lisa nii oma menüüsse kiudaineid.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Isekerkiv jahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
1 tl Riivitud muskaatpähkel
1.25 dl Rapsiõli
2 tk Muna
250 g Õuna viljaliha (mahlapressi jääk)
150 g Kuivatatud jõhvikad (hakitud)
0.8 dl Mesi
2 dl Piim

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 180°C-ni.

2. Säti paberist vormid muffiniplaadi avadesse.

3. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel ja muskaatpähkel.

4. Teises anumas mikserda piim, õli, munad ja mesi, kuni need on korralikult segunenud.

5. Lisa munasegule õuna viljaliha ja jõhvikad või rosinad, ning sega hoolikalt.

6. Lisa segu kuivadele koostisosadele ning sega, kuni mass on ühtlane. Ära klopi segu liiga palju.

7. Tõsta segu muffinivormidesse.

8. Küpseta 30 minutit või kuni muffinid on kuldpruunid.

9. Võta ahjust välja, lase muffinitel 5 minutit vormis jahtuda ning võta need seejärel vormist välja jahtuma.

HEA TEADA!

Kui viljaliha tükid on suured, haki need enne kasutamist peeneks.