Ploomipuding mandlitega
Kiudainerikkad toidud
30. aprill 2014, 01:31

Ploomipuding mandlitega

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
750 g Ploomid (kivideta)
0.8 dl Suhkur
60 ml Vesi
125 g Või (toasoe)
175 g Suhkur
2 tk Muna
150 g Isekerkiv jahu
100 g Jahvatatud mandlid
0.6 dl Piim
40 g Mandlilaastud
SUHKRUSIIRUP
3 osa Suhkur
2 osa Vesi

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 180°C-ni.

2. Määri 3-liitrine ahjukindel vorm võiga.

3. Lase ploomid püree-ekstraktorit kasutades mahlapressist läbi.

4. Lisa püreele peensuhkur ja vesi, sega hoolikalt läbi ja vala vormi.

5. Vahusta või ülejäänud suhkruga.

6. Lisa ükshaaval munad, seejärel jahu, mandlid ja piim. Määri see ploomisegule. Kõige peale lisa mandlihelbeid.

7. Küpseta umbes 45 minutit.

Suhkrusiirupi valmistamine

1. Kalla suhkur ja vesi paksu põhjaga potti ja kuumuta väga madalal kuumusel pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud.

2. Tõsta kuumust ja keeda segu 10 minutit.

3. Tõsta tulelt ja lase täielikult jahtuda. Hoia õhukindlas anumas ja jahedas kohas.