Itaalia osasupp tilliga
Kiudainerikkad toidud
29. aprill 2014, 22:13

Itaalia oasupp tilliga

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
120 g Chorizo (viilutatud)
1.5 kg Ploomtomat (neljaks lõigatud)
0.25 l Oliiviõli
2 tk Sibul (suur, tükeldatud)
4 küünt Küüslauk (hakitud)
1 peotäis Till
2 vart Seller (viilutatud)
2 tk Porgand (suur, viilutatud)
1 tl Rosmariin (peeneks hakitud)
5 dl Köögiviljapuljong
1 tl Suhkur
Meresool
Must pipar
400 g Valged oad (konservist, loputatud, nõrutatud)
100 g Pasta (sarvekesed või nuudlid)

Valmistamine

1. Prae chorizo't paksupõhjalisel pannil, kuni see krõbedaks muutub. Aseta majapidamispaberile nõrguma.

2. Lase tomatid püree-ekstraktorit kasutades mahlapressist läbi.

3. Kuumuta suurel pannil õli, lisa sibul ja küüslauk, kuumuta madalal kuumusel umbes 10 minutit.

4. Lisa till, seller ja porgandid ning hauta veel 5 minutit.

5. Lisa tomatid, chorizo, rosmariin, puljong ja suhkur, kuumuta keemiseni.

6. Vähenda kuumust, lase kaane all 30 minutit haududa.

7. Lisa pasta, hauta 5 minutit.

8. Sega sisse oad, hauta 4 minutit, et need läbi kuumeneks.

9. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa petersell. serveeri värske krõbeda leivaga.

MÄRKUS: Kui supp muutub liiga paksuks, lisa veel pisut puljongit.