Lihatoidu retseptid

Basiilikurikkad hakkpihvid 

Pille Enden, 28. aprill 2014, 03:48
Basiilikurikkad hakkpihvidFoto: Jaan Heinmaa
Ürdimaitselised mahlased pihvid koos marineeritud kartulisalatiga sobivaks koguperesöögiks.

Koostisosad
400 g Kodune hakkliha
3 dl Rõõsk koor 10%
1 dl Kiirkaerahelbed
70 g Porrulauk
1 sl Õli
1 tk Muna
1 dl hakitud lehti Basiilik
Sool
Must pipar
Riivsai (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
MARINEERITUD KARTULID
1 kg Kartul
1 tk Sibul
100 g Päikesekuivatatud tomat
3 sl Samade tomatite õli
0.5 dl Magus tšillikaste
0.25 dl Õunaäädikas
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda pehmeks ja nõruta. Haki sibul ja päiksekuivatatud tomatid. Sega kokku tomatite õli, tšillikaste, äädikas, sool ja pipar. Lõika kartulid sektoriteks, väikesed võivad jääda terveks. Sega hulka hakitud sibul ja päikesekuivatatud tomatid ning marinaad. Lase paar tundi maitsestuda.

2. Sega koor ja kaerahelbed. Haki porru ja hauta õlis pehmeks. Lisa kaerahelvestele koos hakkliha, muna, hakitud basiiliku ja maitseainetega. Klopi hästi läbi. Jaga portsjoniteks ja patsuta pihvideks. Paneeri riivsaias ja prae õlis 4–5 min mõlemalt poolt.