Kalatoitude retseptid

Ingverinuudlitega lõhevokk 

Lia Virkus, 28. aprill 2014 03:23
Ingverinuudlitega lõhevokkFoto: Jaan Heinmaa
Kalavokk on tervislik ja valmib argiõhtul kiirelt. Soovi korral võid lisada ka küüslauku ja tšillikastet, nii saad veelgi mõnusama roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Lõhefilee
4 sl Sojakaste
3 tl Riivitud ingver
3 tk Porgand
1 tk Pastinaak
1 tk Porrulauk (väike)
2 sl Õli
150 g Vokinuudlid
2 sl Tšillikaste (soovi korral)
3 küünt Küüslauk (soovi korral)
1 tk Sidrun

Valmistamine

1. Lõika lõhefilee kuubikuteks, sega 2 sl sojakastme ja 2 tl riivitud ingveriga. Lase maitsestuda seni, kuni tükeldad köögiviljad.

2. Koori porgandid ja pastinaak, lõika peenteks ribadeks. Poolita porru ja lõika poolrõngasteks. Kuumuta vokkpannil õli, lisa pastinaagi- ja porgandiribad ning prae 5 minutit pidevalt segades.

3. Lisa porru, nuudlid ja 3 dl vett, kuumuta segades 4–5 minutit. Lisa kalakuubikud koos marinaadiga, kuumuta läbi. Maitsesta 2 sl sojakastme ja 1 tl ingveriga ning soovi korral ka tšillikastme ja purustatud küüslauguga. Pigista sidrunist mahla peale. Serveeri kohe.

NB! Kuumuta kala vaid mõni minut, et see ei küpseks üle ega muutuks kuivaks.