Ingverinuudlitega lõhevokk
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Lõhefilee
4 sl Sojakaste
3 tl Riivitud ingver
3 tk Porgand
1 tk Pastinaak
1 tk Porrulauk (väike)
2 sl Õli
150 g Vokinuudlid
2 sl Tšillikaste (soovi korral)
3 küünt Küüslauk (soovi korral)
1 tk Sidrun
Valmistamine
1. Lõika lõhefilee kuubikuteks, sega 2 sl sojakastme ja 2 tl riivitud ingveriga. Lase maitsestuda seni, kuni tükeldad köögiviljad.
2. Koori porgandid ja pastinaak, lõika peenteks ribadeks. Poolita porru ja lõika poolrõngasteks. Kuumuta vokkpannil õli, lisa pastinaagi- ja porgandiribad ning prae 5 minutit pidevalt segades.
3. Lisa porru, nuudlid ja 3 dl vett, kuumuta segades 4–5 minutit. Lisa kalakuubikud koos marinaadiga, kuumuta läbi. Maitsesta 2 sl sojakastme ja 1 tl ingveriga ning soovi korral ka tšillikastme ja purustatud küüslauguga. Pigista sidrunist mahla peale. Serveeri kohe.
NB! Kuumuta kala vaid mõni minut, et see ei küpseks üle ega muutuks kuivaks.
Kommentaarid (0)