Ameerika köök

Vanillised tassikoogid mascarpone-kreemiga (1)

Eva Palu, 28. aprill 2014, 03:22
Vanillised tassikoogid mascarpone-kreemigaFoto: Eva Palu
Tassikookide kaunistamisel saab mängu panna kogu oma loovuse. 

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
KOOGID
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Või
3 sl Piim
220 g Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
2 sl Kartulitärklis
MASCARPONE-KOOREKREEM
250 g Mascarpone
1.5 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
1 tl Vanilliekstarkt

Valmistamine

Haki või kuubikuteks ja pane piimaga potti. Kuumuta keskmisel kuumusel kuniks või on sulanud. Tõsta pliidilt. Vahusta munad vaniljesuhkruga ja kui vaht on kohev, nirista sisse või-piima segu ja jätka vahustamist ca 30 sekundiks.

Sega jahu, suhkur, tärklis ja küpsetuspulber omavahel. Sega ettevaatlikult (käsitsi) muna-või segu sisse, võimalikult vähe segades.

Jaga segu 12 muffinivormidesse (nii, et vormid on 2/3 ulatuses täidetud) ning küpseta 175-kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Vahepeal sega kokku kreem. Vahusta koor suhkru ja vaniljeekstraktiga kuniks on tekkinud pehme vaht. Lisa supilusikatäie kaupa toasoe mascarpone ja jätka vahustamist kuniks kõik mascarpone on lisatud ning segu ühtlane. Määri kreem koogikestele.

Valmista värvilisest martsipanist lillekesi, lehti, liblikaid, lepatriinusid ja mesilasi ning tõsta kreemi peale.