Rabarberine veiselihasalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. aprill 2014, 02:47

Rabarberine veiselihasalat

Esimene kevadine tärkaja rabarber ei passi mitte ainult koogi või magustoidu sisse. Oma happelisusega on ta suurepärane lisand ka marinaadi või salatisse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 15 minutit ahjus + üleöö marinaadis

Koostisosad
500 g Veiseliha (lihaveise välisfilee)
2 sl Palsamiäädikas
2 tk Punane sibul
200 g Šampinjonid
1 tk Pikk kurk
200 g Roheline salat
Must pipar
Õli (praadimiseks)
MARINAAD
200 g Rabarber
4 sl Oliiviõli
3 sl Punase veini äädikas
Sool
Must pipar
1 sl Pruun suhkur
Petersell või pipramünt

Valmistamine

1. Lõika rabarber juppideks ja sega ülejäänud ainetega. Lõika liha vajadusel pikuti pooleks, et saaksid u 5–6 cm läbimõõduga tükid. Tõsta marinaadi ja vaata, et see igast küljest liha kataks. Pane ööseks külmkappi.

2. Võta liha marinaadist, kuivata ja prae pannil õlis 4–5 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soolaga ja küpseta

200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta ahjust, keera fooliumisse ja lase 5–10 minutit puhata. Lõika õhukesteks viiludeks.

3. Vala marinaad koos rabarberitükkidega potti ja lisa palsamiäädikas. Lisa sibularattad. Hauta kõike umbes 5 minutit, kuni rabarber ja sibul on pehmed.

4. Viiluta šampinjonid, prae õlis läbi ja maitsesta soolaga. Koori ja viiluta kurk. Jaga salatilehed taldrikutele ja tõsta peale kurgiviilud, liha ja seened. Tõsta salatile ka marinaadist võetud sibulad ja rabarberid ning nirista peale kaste.