Rabarberine veiselihasalat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 15 minutit ahjus + üleöö marinaadis
Koostisosad
500 g Veiseliha (lihaveise välisfilee)
2 sl Palsamiäädikas
2 tk Punane sibul
200 g Šampinjonid
1 tk Pikk kurk
200 g Roheline salat
Must pipar
Õli (praadimiseks)
MARINAAD
200 g Rabarber
4 sl Oliiviõli
3 sl Punase veini äädikas
Sool
Must pipar
1 sl Pruun suhkur
Petersell või pipramünt
Valmistamine
1. Lõika rabarber juppideks ja sega ülejäänud ainetega. Lõika liha vajadusel pikuti pooleks, et saaksid u 5–6 cm läbimõõduga tükid. Tõsta marinaadi ja vaata, et see igast küljest liha kataks. Pane ööseks külmkappi.
2. Võta liha marinaadist, kuivata ja prae pannil õlis 4–5 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soolaga ja küpseta
200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta ahjust, keera fooliumisse ja lase 5–10 minutit puhata. Lõika õhukesteks viiludeks.
3. Vala marinaad koos rabarberitükkidega potti ja lisa palsamiäädikas. Lisa sibularattad. Hauta kõike umbes 5 minutit, kuni rabarber ja sibul on pehmed.
4. Viiluta šampinjonid, prae õlis läbi ja maitsesta soolaga. Koori ja viiluta kurk. Jaga salatilehed taldrikutele ja tõsta peale kurgiviilud, liha ja seened. Tõsta salatile ka marinaadist võetud sibulad ja rabarberid ning nirista peale kaste.
Kommentaarid (0)