Kiudainerikkad toidud

Väikesed rabarberipirukad 

Pille Enden, 28. aprill 2014, 03:39
Väikesed rabarberipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Väikesi pirukaid on eriti hea külma panna. Magusad kuivatatud puuviljad tasakaalustavad rabarberi hapukust.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 min + 50–60 min ahjus

Koostisosad
500 g Muretainas
1.5 dl Pruun suhkur
200 g Kuivatatud aprikoos
1 sl Maisitärklis
2 sl Piim
1 sl Suhkur
700 g Rabarber
2.5 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
2 sl Vesi

Valmistamine

1. Koori rabarberid ja lõika 2 cm juppideks. Pane ahjuvormi ja sega 2,5 dl suhkruga. Lisa vanillikauna seemned ja vesi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit, vahepeal segades. Võta ahjust ja nõruta sõelal.

2. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest 12 ketast, läbimõõduga u 8 cm. Tõsta need muffinipesadesse.

3. Sega nõrutatud rabarberid, pruun suhkur ja hakitud aprikoosid. Jaga tainale. Lõika ülejäänud tainast katted ja pane pirukatele. Suru ääred kokku. Määri pealt piimaga ja riputa peale suhkrut.

4. Tee igasse kattesse sisselõige. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

5. Jahuta, mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist jahuta toatemperatuurini ja küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 minutit.