Linnuliha retseptid

Koorene kanasupp köögiviljadega 

Pille Enden, 27. aprill 2014, 23:01
Koorene kanasupp köögiviljadega Jaan Heinmaa
Suppi on hea külmutada portsjonitena. Enne tarvitamist lase külmkapis sulada ning seejärel soojenda.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Kanakints
Õli
3 dl Valge vein
2 tk Sibul
4 vart Seller
3 tk Porrulauk
2 l Vesi
2 lehte Loorber
2 vart Tüümian
3 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lase õli potipõhjas kuumaks, lisa kanakintsud ja pruunista. Vala juurde vein ja kuumuta aurustumiseni. Lisa sibulasektorid ja tükeldatud sellerivarred, porru, tüümian ja loorber. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa vesi, kata pott kaanega ja hauta 45 minutit, kuni kana ja köögiviljad on pehmed.

2 Eemalda loorberilehed ja tüümian, tõsta kanatükid leemest välja ja võta liha luudelt. Pane umbes 150 g liha potti tagasi ja püreeri supp. Lisa vahukoor ja kuumuta läbi. Serveeri ülejäänud lihatükkidega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee