Väikesed kanapirukadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. aprill 2014, 22:48

Väikesed kanapirukad

Väiksed soolased pirukad sobivad nii kohvikõrvaseks kui ka puljongi lisandiks. Küpseta ja pane külma.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Kanafilee
1 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 sl Karri
3 sl Mangotšatni
1.5 dl Hapukoor
Või
500 g Muretainas
Nisujahu
1 tk Muna
2 sl Mandlilaastud
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Prae kanafileesid kummaltki poolt 5–6 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta ja haki peeneks.

2. Haki sibul ja kuumuta õlis pehmeks. Maitsesta karriga ja sega hulka kana, mangotšatni ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Lõika küpsetuspaberist 24 ribakest ja pane igasse muffinipanni pessa 2 riba risti. Nii saad hiljem pirukad

kergesti vormist välja. Rulli 3/4 tainast õhukeseks lahti, lõika sellest 12 ketast, millega kata muffinipanni pesad.

4. Tõsta igale peale täidis. Rulli lahti ülejäänud tainas ja pane pirukatele katteks. Määri lahtiklopitud munaga ja raputa üle mandlilaastudega.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit.

6. Lase pirukatel jahtuda, mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist lase seista toatemperatuuril ja küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 minutit.