Küpsetised

Plaadipirukas singi, sibula ja juustuga 

Lia Virkus, 21. aprill 2014, 03:27
Plaadipirukas singi, sibula ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Suur plaaditäis toekat ahjusooja pirukat tuleb ära süüa koos sõpradega! Juustune pirukapõhi maitseb mõnusalt krõbe ja hea, kiirel puhul võid teha põhja ka poest ostetud lehttainaga. Kogus 20 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
2 dl Riivjuust
1 dl Külm vesi
250 g Või (toasoe)
TÄIDIS
4 tk Sibul või
1 tk Porrulauk
3 sl Õli (praadimiseks)
200 g Suitsusink
4 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 10%
5 dl Riivjuust
0.5 dl Nisujahu
Sool
Must pipar
1 dl Petersell (hakitud)
400 g Ananass (tükeldatud, omas mahlas)

Valmistamine

1. Sega omavahel kuivained, lisa juust ja või. Lisa ka vesi, sega ühtlaseks tainaks. Mugav on seda teha köögikombainis. Rulli tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks ja tõsta koos küpsetuspaberiga kõrgete äärtega ahjuplaadile. Suru jahuste kätega tainast ka ääred.

2. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis klaasjaks, ära lase pruunistuda. Kui kasutad porrut, lõika need õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis 2–3 minutit. Tükelda sink kuubikuteks.

3. Vispelda munad kooos rõõsa koorega, sega hulka juust, sink, sibul ja nõrutatud ananassikuubikud. Lisa ka jahu ja maitsesta värskete ürtide ning soola-pipraga.

4. Kalla täidis põhjale, lükka ühtlaselt laiali ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit või kuni pirukas küps.