Kollased kanapirukadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
21. aprill 2014, 01:00

Kollased kanapirukad

Imehea ananassi-broileritäidis muretainakattes võlub kõiki sööjaid. Kiirel puhul kasuta muretaina asemel lehttainast ja saad samuti maitsvad suupistepirukad. Kurkum ehk India safran teeb taina kaunilt kuldkollaseks ning on hea ka tervisele. Kogus 20 tükki.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
3 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kurkum
1 dl Riivjuust
1 dl Hapukoor
TÄIDIS
300 g Sidrunimahlas marineeritud kanafileeribad
1 tk Sibul
1 tk Kollane paprika (väike)
400 g Ananass (tükeldatud, omas mahlas)
100 g Ürdine toorjuust
1 suur küüs Küüslauk
1 tl Karri
0.5 tl Sool
1 dl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Haki või küpsetuspulbri, kurkumi ja soolaga segatud jahuga puruseks tainaks. Lisa riivitud juust ja hapukoor, sega ühtlaseks. Paki kilesse ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Haki sibul, tükelda kanaribad kääridega peeneks. Tükelda paprika ja ananassitükid väikesteks kuubikuteks. Kuumuta sibulat pannil minuti jagu, lisa hulka broileritükid ja küpseta läbi. Lisa pannile ka paprikakuubikud ja lase hetke pehmeneda.

3. Sega hulka toorjuust, karri, purustatud küüslauguküüs ja maitsesta soolaga. Lase jahtuda ning sega hulka nõrutatud ananassikuubikud ja hakitud petersell.

4. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks plaadiks, lõika 8 x 8 cm suurusteks ruutudeks. Tõsta igale nelinurgale supilusikatäis täidist, määri ääred veega. Vajuta 2 nurka vastastikku kokku, siis ka teised 2 nurka. Lõika ülejäänud tainaäärtest piparkoogivormidega väikesed kaunistused ja vajuta pirukate keskele.

5. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt munaga, puista üle seesamiseemnetega ja küpseta 225 kraadi juures 10–15 minutit või kuni pirukad on kaunilt kuldkollased.