Koostisosad
PURUTAINAS
1 dl Suhkur
1 tk Muna
2 sl Hapukoor
5 dl Nisujahu
Sool
150 g Või (toasoe)
KATE
3 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
800 g Kohupiimapasta
1 dl Hapukoor
100 g Rosinad
100 g Kuivatatud jõhvikad või kirsid
Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, hapukoor, sool ja jahu, sega ühtlaseks purutainaks.
2. Suru kaks kolmandikku tainast küpsetuspaberiga kaetud pikliku kõrgete äärtega (nt 25 x 33 cm suuruse) vormi põhja.
3. Vahusta katte jaoks munad tavalise ja vanillsuhkruga, sega juurde kohupiimapasta, hapukoor, rosinad ja kuivatatud jõhvikad või kirsid.
4. Kata põhi kohupiimamassiga ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta ahjus 200° juures 50–60 minutit ehk kuni kook on kuldkollane.
Kommentaarid (0)