Küpsetised

Rosina-kohupiimakook 

Lia Virkus, 21. aprill 2014, 03:08
Rosina-kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev kohupiima-plaadikook, mis sisaldab peale rosinate ka kuivatatud jõhvikaid või kirsse. Taina võid suruda vormi põhja ja äärtele ning katta kohupiimaseguga või siis jagad osa purutainast vormi, asetad täidise peale ja katad ülejäänud tainapuruga. Kook maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval külmana, kui säilitad seda kaanega karbis. Kogus 8 kuni 10 lõiku.

Koostisosad
PURUTAINAS
1 dl Suhkur
1 tk Muna
2 sl Hapukoor
5 dl Nisujahu
Sool
150 g Või (toasoe)
KATE
3 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
800 g Kohupiimapasta
1 dl Hapukoor
100 g Rosinad
100 g Kuivatatud jõhvikad või kirsid

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, hapukoor, sool ja jahu, sega ühtlaseks purutainaks.

2. Suru kaks kolmandikku tainast küpsetuspaberiga kaetud pikliku kõrgete äärtega (nt 25 x 33 cm suuruse) vormi põhja.

3. Vahusta katte jaoks munad tavalise ja vanillsuhkruga, sega juurde kohupiimapasta, hapukoor, rosinad ja kuivatatud jõhvikad või kirsid.

4. Kata põhi kohupiimamassiga ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta ahjus 200° juures 50–60 minutit ehk kuni kook on kuldkollane.