Küpsetised

Karamelline kondenspiimakook 

Eva Palu, 21. aprill 2014, 04:00
SoolakarmellikookFoto: Eva Palu
Tõelise magusaisu korral anna sellele korraks järelele. See kook on rammus, ent samas ka õrnalt soolase karamellise maitsega. 

Koostisosad
300 g Digestive'i küpsised
100 g Või
190 g Keedetud kondenspiim suhkruga
0.25 tl Soolahelbed
3 dl Rõõsk koor 35%
2 sl Suhkur

Valmistamine

1. Sulata või. Purusta küpsised peeneks ja sega sulavõiga. Pane 24 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja suru küpsisemass põhja ja 2 cm kõrguselt ka servadesse. Aseta pooleks tunniks külmkappi.

2. Kalla tahenenud küpsisepõhjale keedetud kondenspiim ja raputa üle soolahelvestega.

3. Vahusta koor suhkruga ja tõsta koogile.

4. Kaunista soovi korral suhkrukaramelli tükkidega. Kõrveta pannil suhkur, kalla vedel suhkrumass küpsetuspaberile ja lõika jahtunud karamellist koogile tükikesed.

TULE OSALE RETSEPTIMÄNGUS JA SAAD VÕITA JÄÄTISEMASINA!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee