Kiudainerikkad toidud

Halvaakeeks apelsinimarmelaadiga 

Lia Virkus, 14. aprill 2014, 02:51
Halvaakeeks apelsinimarmelaadiga Jaan Heinmaa
Halvaa ja apelsinimarmelaad annavad koos sukaadi ja mandlitega keeksile imehea maitse. Kaunista küpsetis soovi korral tuhksuhkru või meelepärase glasuuriga.  Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
200 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
1 dl Apelsinimarmelaad
100 g Sukaad
1 dl Purustatud mandlid
2 sl Kakaopulber
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 sl Rumm
100 g Halvaa
VORMI JAOKS
Või
Riivsai või manna

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades.

2. Sega hulka marmelaad, sukaad, mandlipuru ja kakaojahu.

3. Seejärel sega hulka küpsetuspulbrijahusegu, rumm ja riivitud halvaa.

4. Tõsta tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 1,5–2-liitrisse rõngasvormi. Küpseta ahjus 160° juures 1 tund. Jahuta keeksi pool tundi vormis ja kummuta siis välja.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee