Rikkalik frikadellisupp
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2.5 l Vesi
2 sl Puljongimaitseaine
3 tk Kartul (suur)
2 tk Porgand
2 dl Spargelkapsas (tükeldatud)
3 dl Lillkapsas (tükeldatud)
6 dl Värske kapsas (tükeldatud)
3 dl Rohelised herned (külmutatud või värsked)
Sool
Must pipar
FRIKADELLID
500 g Hakkliha
Sool
Must pipar
1 tk Muna
1 sl Nisujahu
SERVEERIMISEKS
Roheline sibul
Aedtill
Valmistamine
1. Sega kokku frikadellitainas ja jäta 15–30 minutiks maitsestuma.
2. Aja vesi suuremas potis keema ja lisa puljongimaitseaine.
3. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, viiluta puhastatud porgand(id). Lisa puljongisse tükeldatud värske kapsas ja keeda 5 minutit. Seejärel lisa kõik teised köögiviljad ja keeda kaane all veel 5 minutit.
4. Vormi samal ajal frikadellitainast pisikesed pallikesed. Lihtsam on teha seda märgade kätega. Lisa frikadellid supile ja sega läbi, riisu tekkinud vaht.
5. Keeda, kuni frikadellid on pinnale tõusnud ja köögiviljad pehmed. Vajadusel lisa soola või pipart. Serveerimisel riputa peale hakitud rohelist sibulat ja tilli.
HEA TEADA!
* Frikadellid võid valmis keeta ka eraldi nõus. Siis saad selgema leemega supi.
* Kui sa ei kasuta puljongipulbreid, on sul kindlasti sügavkülmas varuks isekeedetud puljongit, millega supi keetmine sama nobedalt külgeb.
* Retseptis on kasutatud Santa Maria puljongimaitseainet.
Kommentaarid (0)