Kiudainerikkad toidud

Kaerapuder kirsside, pähklite ja kanepiõliga 

Tiina Lebane, 7. aprill 2014, 02:27
Kaerapuder kirsside, pähklite ja kanepiõligaFoto: Kristi Metsa
Täisväärtsuliku hommikupudru valmistamiseks kasuta jämedaid kaerahelbeid. 

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl Külm vesi
1 dl Jämedad kaerahelbed
0.5 dl Kuivatatud kirsid
Sool
Kaneel
1 sl Pruun suhkur
Hakitud pähklid
1 tl Kanepiõli

Valmistamine

Kui paned helbed õhtul juba vette likku, valmib hommikusöök eriti kiiresti. Kuivatatud kirsid annavad veega pudrule meeldiva maitse, pähklid aga kasulikke taimseid õlisid. Tõeliseks elamuseks on väike sorts pähklise maitsega kanepiõli puduruportsu peal!

1. Kui sul on aega, lase kaerahelvestel vähemalt 10 minutit külmas vees paisuda. Kui aeg kiirustab tagant, siis pane helbed kohe koos pisut väiksemaks hakitud kirsside ja vähese soolaga keema.

2. Hauta putru madalal kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaerahelbed on pehmed ja puder soovitud konistentsiga.

3.  Tõsta pott pliidilt, sega hulka pruun suhkur ja suurem osa hakitud pähklitest ning maitsesta kaneeliga.

4. Tõsta puder kaussi, nirista peale kanepiõli ja puista peale ülejäänud pähklid. Kanepiõli asemel sobib hästi ka Kreeka pähkli õli.