Kiudainerikkad toidud

Kohev astelpaju-kodujuustukook 

Oma Maitse, 28. aprill 2014 03:31
Kohev astelpaju-kodujuustukookFoto: Hanna Odras
Muljetavaldav kook, milles loovad meeldiva kontrasti krõbe küpsisepõhi ja õrn kodujuustuvaht siidise astelpajukreemiga. Retsepti autorid on Elen Torb ja Hanna Odras.

Koostisosad
130 g Digestive'i küpsised
80 g Või
20 g Kookoshelbed
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%
300 g Kodujuust
150 g Suhkur
200 g Valge šokolaad
15 g Želatiin
KREEM
60 g Astelpajumahl
90 g Suhkur
3 dl Rõõsk koor 35%
7 g Želatiin

Valmistamine

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, lisa kookoshelbed. Suru küpsisepuru 25–26 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit.

2.  Vahusta koor, kodujuust ja suhkur tugevaks vahuks. Samal ajal pane želatiin külma vette paisuma ja sulata veevannil valge šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, lase sel veidi jahtuda ja lisa täidiseainetele. Sulata želatiin veevannil ning vala pidevalt segades ülejäänud massi hulka. Vala täidis koogile ja lase sel enne kreemi tegemist mõni tund külmas seista.

3. Kreemi jaoks kuumuta potis madalal tulel astelpajumahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Teises

potis kuumuta 35% koor keemiseni. Lisa mahl, sega läbi, tõsta tulelt ning lase jahtuda. Pane 7 g želatiini 10 minutiks külma vette paisuma. Hiljem soojenda veevannil, lisa ülejäänud segule ja kalla koogile. Lase koogil üleöö külmkapis seista.