Porgandi-toorjuustukookFoto: Hanna Odras
Kiudainerikkad toidud
27. aprill 2014, 23:25

Porgandi-toorjuustukook

Kaneel ja porgand lisavad sellele mõnusalt kreemjale juustukoogile huvitava maitsenüansi. Kogus 10 lõiku. Retsepti autorid on Elen Torb ja Hanna Odras.

Koostisosad
180 g Kaeraküpsised
90 g Või
TÄIDIS
3 tk Porgand
1 tl Kaneel
1 sl Või
300 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
600 g Toorjuust
100 g Hapukoor
4 tk Muna
KATE
1.5 dl Rõõsk koor 35%
30 g Tuhksuhkur
Kaneel

Valmistamine

1. Purusta kaeraküpsised ja sega võiga. Suru mass 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2. Riivi porgandid ja prae neid võis koos 50 g suhkru ja kaneeliga, kuni porgandid on küpsenud. Sega ülejäänud suhkur ja vanillsuhkur, toorjuust ja hapukoor. Lisa segamist jätkates ükshaaval toasoojad munad ja veidi jahtunud porgandid.

3. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit. Kaunistuseks raputa peale kaneeli. Katteks vahusta koor suhkruga, määri koogile, kaunista kaneeliga.