Kiudainerikkad toidud

Lihtne šokolaadikook 

Oma Maitse, 27. aprill 2014, 22:17
Lihtne šokolaadikookFoto: Hanna Odras
Vahukoor ja liköör pehmete šokolaadikoogikihtide vahel annavad suurepärase maitse. Kogus 10 lõiku. Retsepti autorid Elen Torb ja Hanna Odras.

Koostisosad
140 g Või
250 g Suhkur
1 tk Muna
1 tk Munakollane
160 g Nisujahu
0.25 tl Sool
0.75 tl Sooda
40 g Kakaopulber
160 g Hapukoor
6 sl Mandliliköör
KREEM
4 dl Rõõsk koor 35%
100 g Tuhksuhkur
KAUNISTAMISEKS
Mandlid
Kakaopulber

Valmistamine

1. Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa muna ja munakollane.

2. Teises kausis sega kokku jahu, sool, sooda, kakaopulber.

3. Lisa võile pool hapukoorekogusest, sega, sõelu juurde pool jahusegust, sega ettevaatlikult. Pane tainasse nüüd ka ülejäänud hapukoor ja jahusegu.

4. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kooki susatud hambatikk tuleb puhtalt välja.

5. Lase koogil jahtuda ning lõika siis pooleks. Immuta likööriga. Vahusta kreemiks koor suhkruga, määri koogi vahele ja peale. Kaunista mandlite ja kakaopulbriga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee