Terriin kanalihast Foto: Eigo Alvik
Linnuliha retseptid
14. aprill 2014, 02:34

Terriin kanalihast küüslaugu ja pistaatsiapähklitega

Hea, parem, kõige parem...kanalihast terriin. Kogus 10 inimesele.

Koostisosad
2 pead Küüslauk
2.5 dl Piim
2 tk Kana (tiibadeta)
2 peotäit Basiilik (värske)
1 tl Tüümian (värske, hakitud)
2 sl Meresool (jahvatatud)
1 tl Must pipar (jahvatatud)
1 tk Riivitud sidrunikoor
100 g Pistaatsiapähklid (kooritud, soolata)

Valmistamine

1. Koori küüslauguküüned, pane koos piimaga potti, lase keema tõusta ja keera seejärel kuumus madalamaks. Hauta 20 kuni 30 minutit või kuni küüslauk on pehme. Purusta küüslauk kahvliga ja sega nii, et moodustuks ühtne pasta.

2. Aseta kana, rind allpool, lõikelauale, lõika küljest tiivad, tee noaga piki selgroogu sisselõige ja eemalda nahk ühes tükis. Tee sama teise kanaga ja eemalda liha kontidelt. Lõika kanaliha 0,5cm tükkideks. Sega kausis omavahel kana, tüümian, hakitud basiilik, sool, must pipar, sidruni riivitud koor, pähklid ja küüslaugumass.

3. Kata vormi põhi ja küljed kana nahaga nii, et osa sellest ripub üle vormi äärte. Vala vormi kanalihamass, suru kõvasti kokku ja kata ülejäänud nahaga. Aseta sellele foolium.

4. Aseta vorm kõrgete äärtega ahjuplaadile ja vala sinna keevat vett nii, et terriini vorm oleks 2/3 ulatuses vee sees. Küpseta 175 kraadi C juures umbes 1,5 tundi.

5. Võta ahjust, lase natuke jahtuda ja kata pind toidukilega. Aseta vormile paksem paber või papitükk ja pane raskuseks 2-3 konservpurki (konservoad, purustatud tomatid, vesi vms). Vormist võib üle ääre tulla liigset vedelikku. Aseta vorm külmkappi 4ks tunniks, parem üleöö.

6. Serveerimiseks kalluta vormist välja ja lõika õhukesteks viiludeks. Serveeri saial ja koos värske salati, marineeritud kurkide, kapparite ning sinepiga.

SERVEERIMISIDEE!

Huvitava maitsenüansi annab mädarõikavaht. Selleks vahusta 2dl vahukoort, lisa 2spl mädarõigast, maitse järgi soola ja pipart.

HEA TEADA!

Kui terve kana prepareerimine tundub kontimurdev ja hirmutav, võib 2 tervet kana asendada 1,5 kg kanalihaga, näiteks 700g kulub fileed ja 800g kintsuliha. Kana naha asemel võid kasutada peekonit.