Kohupiimakook aprikooside ja vaarikategaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. aprill 2014, 02:24

Kohupiimakook aprikooside ja vaarikatega

Tervislikul speltapõhjal kohupiimakook kuivatatud aprikooside ja vaarikatega on maitsekas ja hea. Küpseta kook valmis juba eelmisel päeval, nii on seda kergem lõigata. Hapukoorega saab kook küll maitsvam, aga kes vastu kevadet kaloreid loeb, kasutagu küpsetises jogurtit. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
3 sl Suhkur
Sool
1 tk Munakollane
2 dl Täisteraspeltajahu
TÄIDIS
400 g Kohupiim
1.5 dl Suhkur
3 tk Munakollane
200 g Maitsestamata jogurt või hapukoor
4 tk Munavalge
2 tl Vanillsuhkur
100 g Kuivatatud aprikoos
2 dl Külmutatud vaarikad
3 sl Kartulijahu

Valmistamine

1. Haki või jahuga segamini, lisa munakollane, sool ja suhkur. Sega tainaks. Vajuta see 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele.

2. Vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja jogurt või hapukoor.

3. Tükelda aprikoosid. Sega külmunud vaarikad kartulijahuga ja lisa koos aprikoosidega kohupiimavahule. Kõige lõpus sega ettevaatlikult hulka eraldi vahustatud munavalged.

4. Kalla kohupiimavaht põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 30–35 minutit, kuni see on kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda, võimalusel lausa üle öö, ja naudi külmalt.