Linnuliha retseptid

Kanakoivad kooreses kastmes 

Pille Enden, 14. aprill 2014, 03:44
Kanakoivad kooreses kastmes Jaan Heinmaa
Koos köögiviljadega koores haudunud kana saab mahlane ja pehme. Sarnaselt võib valmistada ka kintsu või fileed, viimasel juhul peaks küpsetusaeg olema lühem.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Kanakoib
1 sl Või
1 tk Sibul
2 tk Porgand
200 g Rohelised oad (värsked või külmutatud)
40 g Riivjuust
Kanamaitseaine kollase karriga
4 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
Petersell (hakitud)

Valmistamine

1. Soovi korral eemalda koibadelt nahk. Pruunista võis, maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga ja tõsta ahjuvormi.

2. Viiluta sibul ja kuumuta võis läbi. Tõsta koibade juurde vormi. Koori porgandid ja lõika kangideks. Pane koos ubadega samuti vormi. Riputa üle riivjuustuga, lisa kanamaitseaine ja rõõsk koor. Vedelikku peaks olema nii palju, et koivad ja köögivili oleks kaetud. Vajadusel lisa pisut puljongit.

3. Riputa vormi hakitud peterselli. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 min. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee