Kiievi kotletFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
14. aprill 2014, 03:36

Kiievi kotlet

Luksuslikult maitsev roog annab maitseelamuse igal puhul – olgu pidulaual või argieinena. Originaalretseptis on fileele tiivakont külge jäetud, kuid see pole määrav.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Kanafilee
2 sl Nisujahu
1 tk Muna
2 sl Piim
1.5 dl Riivsai
Sool
MAITSEVÕI
50 g Või
25 g Riivjuust
Sool
Maitseroheline (petersell, till)
1 sl Sidrunimahl
Õli (frittimiseks)

Valmistamine

1. Valmista kõigepealt maitsevõi. Hõõru või pehmeks, sega riivitud parmesaniga ja maitsesta soola ning ürtidega, hõõru hulka sidrunimahla. Vormi 1–1,5 cm kangiks, keera toidukilesse ja pane sügavkülma.

2. Aseta kana selili lõikelauale. Lükka rinnakult nahk maha. Lõika fileed terava noaga mööda rindkerekumerust lahti, nii et tiivakont külge jääks. Suure filee alt tuleb välja väike filee. Puhasta mõlemad kelmetestkõõlustest.

3. Suure filee külge jääv tiivaluu tuleb samuti lihast puhastada. Löö ära luu ots, nii et alles jääb 4–5 cm jupp, kaabi puhtaks. Vasarda fileed toidukile vahel õhukeseks ja lehekujuliseks. Ääred peaksid jääma eriti õhukesed.

4. Paki võikang väikese filee sisse. Aseta väike filee suurele ja keera suur filee tihedalt rulli. Suru ääred tihedalt rulli külge. Pane külmkappi pooleks päevaks tahenema ja vormi võtma, et kotlett enam lahti ei pudeneks.

5. Nüüd paneeri kotletti esmalt soolaga maitsestatud jahus, siis kasta muna-piima segusse ning paneeri riivsaias. Paneeri veel kord muna-piima segus ja riivsaias. Prae üsna rohkes õlis või friti 7–9 minutit kummaltki poolt.