Küpsetised

Väikesed kanalihapirukad 

Pille Enden, 14. aprill 2014, 00:57
Väikesed kanalihapirukad Jaan Heinmaa
Kui puljongikeetmist päevakorras pole, võid pirukasse panna hoopis suitsu- või grillkanaliha või praetud kanafileed. Juustu lisa maitse järgi. Väikeste pirukate asemel võid valmistada ka ühe suure kinnise piruka.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
1 dl Rukkijahu
2.5 dl Nisujahu
0.25 tl Sool
10 g Pärm
2 dl Piim
TÄIDIS
200 g Kanaliha (keedetud, grillitud, suitsutatud)
4 cm jupp Porrulauk
1 küüs Küüslauk
1 sl Või
100 g Seened (nt šampinjonid)
100 g Toorjuust
40 g Sinihallitusjuust või Parmesan
Aedtill
Sool
Must pipar
1 tk Muna (määrimiseks)

Valmistamine

1. Mõõda jahud ja sool kaussi või lauale. Näpi hulka pärm, mudi puruks. Sega juurde käesoe piim ja sõtku elastseks tainaks. Pane 1 tunniks kerkima. Tainas peaks jääma üsna pehme.

2. Aja kanaliha läbi hakkmasina või haki peeneks.

3. Haki porru ja küüslauk. Hauta võis paar minutit. Lisa hakitud seened ja kuumuta läbi. Sega hulka toorjuust ja murendatud sinihallitusjuust või riivitud parmesan. Maitsesta soola, pipra ja tilliga.

4. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika sellest u 10 cm kettad. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis. Keera teine pool peale ja suru ääred kokku. Tõsta küpsetuspaberi peale ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi.

5. Sarnaselt võid valmistada ühe suure kinnise piruka. Selleks rulli tainas ristkülikuks, tõsta täidis poolele tainale ja keera teine pool peale. Lase 30 min kerkida. Määri lahtiklopitud munaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee