Muna-hapukoorekook virsikutegaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 7. aprill 2014 03:41
Koheva katte ja pehme põhjaga koogile lisavad mahlasust virsikud. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
75 g Toorjuust
1 sl Suhkur
1 tk Muna
0.5 dl Hapukoor
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
KATE
4 tk Muna
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
400 g Hapukoor
2 sl Kartulitärklis
850 g Virsikukompott

Valmistamine

1. Hõõru toasoe toorjuust suhkruga pehmeks. Sega hulka muna, hapukoor, jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks tainaks.

2. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja pane külmkappi.

3. Katte jaoks eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa vanillsuhkur ning hapukoor segatuna kartulitärklisega. Vahusta munavalged ja sega katteainetega.

4. Kata koogipõhi nõrutatud ja viilutatud virsikutega. Vala peale kate. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni on pealt helepruun ja tikuga torgates keskelt küps. Serveeri jahtunult.