Peolauasalat kanagaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
7. aprill 2014, 03:35

Peolauasalat kanaga

Mõnusalt maitsekas kanasalat, kus krõmps varsseller annab värskust ja ploomid magusust. Kaunis saab salat siis, kui selle vaagnale kihiti laod ja vutimunadega kaunistad. Soovi korral võid aga salati ka kokku segada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Grillkana rinnak või
3 tk Grillkana koib
150 g Kuivatatud ploom
4 tk Varsseller
4 tk Kreeka pähklid
6 tk Vutimuna (keedetud)
KASTE
2 dl Majonees
1.5 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
2 küünt Küüslauk
Sool (vajadusel)

Valmistamine

1. Lõika kanaliha väikesteks tükkideks. Tõsta vaagnale pool kanalihast, sellele pooled ribadeks lõigatud ploomidest ja pool tükeldatud sellerist.

2. Sega majonees ja hapukoor pressitud küüslauguga, maitsesta vähese soolaga ning laota pool kastmest salatile.

3. Laota peale ülejäänud kana, seller ja ploomid. Tõsta peale ülejäänud kaste. Vajadusel pane salat serveerimiseni külma.

4. Vahetult enne lauale tõstmist laota salatile pooleks lõigatud vutimunad ja puista kõik üle peenestatud Kreeka pähklitega.