Tortide retseptid

Kevadine beseetort 

Lia Virkus, 7. aprill 2014, 04:49
Kevadine beseetortFoto: Jaan Heinmaa
Siin saab ära kasutada pashavalmistamisest järele jäänud munavalged. Omalt poolt lisasin granaatõunaseemneid – nii vahukoore hulka kui ka kaunistuseks – need tasakaalustavad hästi tordi magusust. Munavalgekoogid võid valmis küpsetada päev varem, aga tort lao kokku vahetult enne serveerimist
– ainult nii maitseb see mõnusalt krõbisevana.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BESEED
5 tk Munavalge
300 g Tuhksuhkur
TORT
300 g Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Granaatõun

Valmistamine

1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, sõelu vahustamist jätkates vähehaaval hulka tuhksuhkur. Munavalged

peavad olema otse külmkapist võetud, hästi külmad!

2. Tõsta võiga määritud ja tuhksuhkruga üle puistatud pärgamentpaberile kõvast segust väikesed kuhjad või pritsi läbi tordipritsi. Küpseta 110 kraadi juures 1 tund 15 minutit. Keera kuumus kinni ja lase beseedel lahtise ahjuuksega kuivada-jahtuda.

3. Tordi jaoks laota kiht beseesid klaaskausi põhja. Vahusta koor vanillsuhkruga ja sega hulka väheke purustatud beseesid. Soovi korral ka pooled granaatõunaseemnetest. Kaunista ka pealt beseede ja ülejäänud granaatõunaseemnetega. Naudi kohe!