Vene köök

Pasha kakao ja brändikirssidega 

Pille Enden, 7. aprill 2014, 06:44
Pasha kakao ja brändikirssidegaFoto: Jaan Heinmaa
Pasha on unikaalne magusroog, sest iga tegija saab sinna sokutada pea kõike maitsvat ja magusat, mida hing ihkab. Kõik kokku hullult rammus, kuid lihavõtted on ju kõigest kord aastas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 min + nõrgumiseks ööpäev + maitsestub öö läbi

Koostisosad
300 g Külmutatud kirsid
0.5 dl Brändi
150 g Või
2 dl Suhkur
Sool
4 sl Kakaopulber
Vanillsuhkur
750 g Kohupiim
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Šokolaad

Valmistamine

1. Sulata kirsid ja pane juba eelmisel õhtul brändisse maitsestuma.

2. Sulata või, sega hulka suhkur, näpuotsaga soola, vanillsuhkur ja kakaopulber. Lase jahtuda.

3. Hõõru kohupiim väikeste koguste kaupa või hulka. Sega juurde vahustatud koor. Lisa nõrutatud kirsid ja hakitud šokolaad. Tõsta segu marliga kaetud vormi, suru tihedalt kokku, aseta peale raskus ja jäta

ööpäevaks nõrguma.

4. Kummuta vormist ja kaunista.