Kalatoitude retseptid

Kala paprikaga tarrendis 

Pille Enden, 7. aprill 2014, 04:03
Kala paprikaga tarrendis Jaan Heinmaa
Marineeritud kala õrnas tarrendis on klassika, mis igal peolaual hinnas. Vaata hästivarustatud kalapoes või turul ringi ja osta hooajalist valget kala.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.5 kg Valge kala (ahven, haug, luts jt)
8 dl Vesi
MARINAAD
8 tera Must pipar
5 tera Vürts
2 lehte Loorber
1 sl Suhkur
1 sl Sool
1 tk Sibul
2 tk Paprika
5 sl Valge veini äädikas

Valmistamine

1. Puhasta kala soomustest. Lõika ära pea, saba ja uimed. Pane äralõigatud osad potti, kalla peale külm vesi ja lase keema. Eemalda vaht ja keeda 10–15 min. Kurna saadud puljong ja vala uuesti potti.

2. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika viiludeks. Koori sibul ja lõika ratasteks. Lisa potti marinaadiained (v.a äädikas) ja keeda 5 min.

3. Lõika kala tükkideks, soovi korral eemalda enne luud. Lisa marinaadi äädikas ja kalatükid ja keeda väikesel tulel 3–4 min. Tõsta purki ja jahuta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee