Kiudainerikkad toidud

Kollase tomati ja mozzarella pärg 

Pille Enden, 7. aprill 2014, 05:42
Kollase tomati ja mozzarella pärgFoto: Jaan Heinmaa
Pehme ahjusoe pärmitainast pärg tomatite ja mozzarella juustuga maitseb koduselt. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
8 dl Nisujahu
1 tl Sool
20 g Pärm
2 tl Suhkur
1.75 dl Käesoe vesi
2 dl Maitsestamata jogurt
Kuivatatud basiilik ja pune
125 g Kirsstomat
150 g Mozzarella-pallid (väiksed)
Basiilik (värsked lehed)
Sool
Must pipar
Muna (määrimiseks)

Valmistamine

1. Sõelu jahu ja sool kaussi. Hõõru pärm suhkru ja 1 sl veega vedelaks. Tee jahu keskele süvend ja vala sellesse pärm. Lisa jahule jogurt ja vesi ning kuivatatud ürdid. Sega läbi, tõsta tainas jahusele lauale ja sõtku elastseks. Pane õligamääritud kaussi ja lase kaetuna 1 tund kerkida.

2. Suru kerkinud tainas alla ja sõtku jahusel laual 2–3 min. Rulli u 25 x 35 cm ristkülikuks. Poolita tomatid ja mozzarella-kirsid ning jaota tainale. Riputa peale soola ja pipart ning basiilikulehed. Keera pikemast äärest rulli. Keera rulli otsad vastakuti, mätsi kokku ja vormi ringiks.

3. Tõsta võiga määritud ahjuplaadile. Määri väike kauss väljast õliga ja tõsta ringi keskele, nii säilitab pärg kerkides oma ilusa kuju.

4. Tee kääridega külgedesse sisselõiked. Lase 30 min kerkida. Võta kauss keskelt ära ja küpseta 175–180-kraadises ahjus 25–30 min. Lase pärjal pisut restil jahtuda ja serveeri soojalt.