KiirsoolasiigFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
5. detsember 2012, 13:44

Kiirsoolasiig

Selle seguga õnnestub soolata ka muid merest püütud vääriskalu.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Siig (või muu merekala)
3 sl Meresool
1 tl Suhkur
1 punt Värske till
Must pipar
Riivitud sidrunikoor

Valmistamine

Haki till peeneks ning sega ülejäänud maitseainetega ühtlaseks. Kata sellega kalafilee nahata pool ning hoia toidukilesse mähitult 1–2 päeva külmikus. Kui kala on liiga soolane, uhu maitsestatud pind üle külma veega ning kuivata enne lõikude tegemist.

Serveeri õhukesi fileetükke võiga määritud rukkileival koos värske kurgi ning vähese soolaga maitsestatud õunaäädikamarinaadis hoitud punase sibulaga.

SOOVITUS:

Õrnalt soolatud siia saad, kui lased kalal maitsestuda kolm-neli tundi. Ka võid lisada kalale koos soolaga veidi värskelt pressitud sidrunimahla.