LumemarjakookFoto: Indrek Susi
Küpsetised
5. detsember 2012, 12:55

Lumemarjakook

See kook on oma nime saanud beseepurusest “lumekattest” ning särtsakatest jõhvika- ja ingverisukaadi-“ marjadest”. Muidugi võib maitsetega veelgi mängida, lisada šokolaaditükke, martsipani või Kreeka pähkleid. Või riivida tainasse veidi punapeeti, kõrvitsat või porgandit.

Koostisosad
150 g Või
150 g Suhkur
3 tk Muna
150 g Nisujahu
2 spl Kakao
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Piparkoogimaitseaine
75 g Jõhvikas (kuivatatud)
4 - 5 tükikest Ingverisukaad
Beseeküpsised
Tuhksuhkur
JÕHVIKAKASTE
200 g Jõhvikas
Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või ja suhkur mikseris heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahustada veel. Sega eraldi anumas kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ja maitseained ning sega kuivained ettevaatlikult alt üles segades tainasse. Lisa kuivatatud jõhvikad ja ingverisukaad ning kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Raputa peale beseepudi. Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus 30–35 minutit või kuni kook on läbiküpsenud.

2. Jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut. Serveeri koos jõhvikakastmega, see tasakaalustab koogi magusust. Jõhvikakastmeks purusta 200 g kodumaiseid jõhvikaid ning suru läbi metallsõela, et eraldada kestad. Sõelu püreele juurde maitsekohane kogus tuhksuhkrut. Sega ja serveeri.

Ingverisukaadi retsepti vaata SIIT!