Linnuliha retseptid

Röstitud pühadepart 

Iir Hermeliin, 30. november 2012, 10:31
Röstitud pühadepartFoto: Seljamaa Fotostuudio
Hea roog annab häid energiaid. Eriti pühade ajal, mil meeled on elevil ja hing õhevil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Part
2 tk Apelsin
15 tk Nelk
2 cm jupp Ingver
MARINAAD
6 spl Sojakaste
Riisivein või
3 spl Šerri
4 tk Tähtaniis
2 tk Kaneelikoor
1 - 2 spl Hiina viievürtsisegu

Valmistamine

1. Sega marinaadiained kokku. Pista part kilekotti ja vala marinaad talle sõbraks. Keeruta parti nii- ja naapidi, et see oleks üleni marinaadi sees. Hoia parti marinaadis vähemalt 3–4 tundi. Mina hoidsin terve päeva.

2. Tipi nelgiterad apelsinide sisse. Lõika apelsinid pooleks. Pista apelsinipoolikud, ingver ja marinaadis olnud aniisid-kaneelid pardi kõhtu. Torka kahvliga pardi nahk rasvasematest piirkondadest auguliseks.

3. Kuumuta ahi 150 kraadini. Aseta part kõhuli ahjurestile ning pane alla sügavam ahjuplaat, kuhu üleliigne rasv nõrgub. Rösti lindu poolteist tundi, teda aeg-ajalt niisutades. Edasi keera part selili ja tõsta kuumus 200 kraadini. Rösti veel 30 minutit ja aeg-ajalt ikka niisuta ka. Täpne röstimisaeg sõltub linnu suurusest ja kaalust. Ole ettevaatlik, sest parti on imelihtne ahjus ära kuivatada.

Serveerimiseks: Kuninglik Pärsia riis