Heeringas kiluvõi ja kohupiimakreemigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
30. november 2012, 10:29

Heeringas kiluvõi ja kohupiimakreemiga

Eelroast tunned head kokka, kes tooraine parimaid külgi esitleda oskab. Tõeline uhkeldamise roog.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Heeringafilee (õrnsoolatud)
30 g Õun
Sidrunimahl
Aedtill
80 g Punane sibul
1 tl Äädikas 30%-line
Sool
Must pipar
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
KOHUPIIMKAREEM
1 küüs Küüslauk
10 g Aedtill
10 g Petersell
50 g Kohupiimapasta
20 g Hapukoor
Sool
Must pipar
KILU-MUNAVÕI
1 tk Muna (keedetud)
3 tk Anšoovis või kilu õlis (filee)
80 g Või
Sool
Must pipar
1 spl Majonees

Valmistamine

1. Alustuseks marineeri sibulad: viiluta sibul, lisa äädikas ja sidrunimahl. Maitsesta. Sibul saab marinaadist maitse niimoodi väga kiiresti.

2. Lõika heeringast imeõhukesed sashimi-viilud, lisa sidrunimahlaga piserdatud õunaribad, marineeritud sibul ja hakitud till. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.

3. Kohupiimakreemi tarvis tükelda küüslauk ja ürdid ning sega kõik kreemiained kokku. Blenderda kiluvõi komponendid ühtlaseks.

4. Paku heeringat ahjukartuli või musta leivaga, lisandiks kohupiimakreem või kilu-munavõi. Paar viilu vutimuna ei tee ka paha.