Pika päeva pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
9. oktoober 2012, 05:29

Pika päeva pirukas

Roog, millega saab hakkama igaüks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Kartul
400 g Kaalikas
2.5 dl Piim
Või
Muskaatpähkel (jahvatatud)
400 g Hakkliha
200 g Seened (soolatud ja leotatud või kupatamaist mittevajavad värsked seened)
1 tk Sibul (suur)
100 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Sool

Valmistamine

Keeda kartulid ja kaalikad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae hakitud sibul ja seened. Lisa hakkliha ning maitsesta soolaga. Kui köögiviljad on pehmed, kurna need. Lisa või ja soe piim ning tambi pudruks. Maitsesta. Võta ahjuvorm ja pane selle põhja pool hakklihasegust, siis pool kartulipüreest. Korda sama ja kata riivjuustuga. Raputa vorm üle muskaatpähklitolmuga ja küpseta 200-kraadises ahjus pool tundi.

NÕUANNE

Püreele jahu ja muna lisades saad valmistada ka palle, kotlette ja vormiroogi. Neid sobib pakkuda eraldi roana külma kastmega või liha- ja kalaroogade lisandina.